Cand apar probleme TV, nu le rezolvati prin eliminarea acestuia. Profesioniști calificati in domeniul reparatiilor tv pot remedia problemele, inclusiv condensatoarele sparte.
Din fericire, profesioniștii pot diagnostica și remedia majoritatea problemelor legate de televizoarele cu ecran plat.
Iata ce sa ia in considerare in cazul in care televizorul nu mai functioneaza și ce va puteti aștepta sa platiti pentru un nou televizor.
Costul de reparatie tv
Daca, intr-o zi, televizorul dvs. incepe sa aibe probleme de functionare, nu intrati in panica și nu incepeti sa cumparati unul nou. Expertii in domeniul reparatiilor de televizoare pot gasi cauze și solutii pentru majoritatea problemelor cu ecran plat.
Inainte de a angaja un expert in reparatii de televiziune, ganditi-va ce ati platit pentru televizor. Daca este unul cu diagonala redusa, care are un pret mai mic de 900 de lei, luati in considerare cumpararea unui altul. In caz contrar, costurile taxelor, pieselor și fortei de munca vor depași valoarea televizorului.
Cea mai obișnuita problema cu televizoarele cu ecran plat implica condensatorul, care este componenta de incarcare. Pe masura ce se descompune in timp, televizorul se poate porni și opri singur.
Noi dar și alti profesioniști platim, de asemenea, accesul la bazele de date care detaliaza problemele comune cu anumite modele de televizoare. Deci, daca ne comunicati numarul de model al televizorului, el poate vedea daca altcineva a raportat probleme similare și modul in care au facut reparatie tv.
Uneori, solutia este la fel de simpla ca ajustarea sau schimbarea unei placi de circuite audiovizuale in interiorul setului. Placile de circuite de obicei costa intre 25 și 150 USD, in functie de tipul placii de circuite și de televizorul cu care se utilizeaza.
Cu toate acestea, va avertizeazam impotriva reparatiei TV de tip DIY. Daca cineva fara experienta IT sau de fabricatie se ocupa de reparatie Tv ar putea face probleme mai grave sau chiar șocuri.
"Exista atat de multe lucruri care ar putea merge prost", va spunem noi!
Cumpararea unui televizor
Televizoarele vin in dimensiuni mari și mici, iar costurile lor variaza de la sub 800 pana la cateva zeci de mii de lei. Inainte de a cumpara urmatorul televizor, ganditi-va unde și cand il veti folosi.
Un televizor mai mic, de 24 sau 32 de inch este ideal daca doriti un ecran pentru bucatarie sau dormitor. De obicei, acest tip de televiziune costa intre 500 și 1000 de lei, in functie de producator.
Daca doriti ceva mai mare pentru a monta pe un perete sau pentru a vedea de oriunde in casa, planificati sa cheltuiti mai multi bani.
De obicei, cu cat televizorul este mai mare, cu atat este mai mare costul. Un ecran plat de 40 sau 50 de inci va costa cateva sute de dolari, in timp ce ecranele plate mai mari de 60 sau 70 de inch costa aproape 1.000 de dolari sau mai mult.
Un televizor in aer liber, rezistent la intemperii, este o optiune daca doriti sa urmariti filme sau sport in curtea dvs, dar aceste seturi sunt printre cele mai scumpe. Televizoarele mici in aer liber incep de la 1.500 $, in timp ce modelele mai mari ajung la 6.000 $.
Cand incercati sa decideti asupra modelului TV, luati in considerare modul in care il veti utiliza. Daca intentionati sa derulati programe sau sa conectati echipamente audiovizuale suplimentare, asigurati-va ca televizorul este echipat corespunzator.